Cartea are acum si blog

blog arta fericiriiNu stiu daca tu ai citit “Arta fericirii in secolul 21”. Este prima mea carte si, iata, acum este la a doua sa editie. Asta pentru ca prima editie s-a bucurat de succes si si-a gasit, deja, cititorii.

Asadar, impreuna cu minunatii mei editori de la Paralela 45 am hotarat sa dezvoltam acest proiect: prin continuarea cartii cu alt volum (surpriza!) si prin lansarea unui blog.

Iti este dedicat, tie, cititorule, acest blog care are ca tema fericirea – fericirea la care visam cu totii, pe care o traim uneori mult, alteori putin, dar de care avem nevoie pentru ca viata noastra sa fie sanatoasa, plina de sens, savoare si sa merite sa fie traita.

Probabil ca multi dintre noi resimtim agitatia si lipsa armoniei pe care, pare-se, societatea actuala le traverseaza, la nivel global. Suntem din ce in ce mai multi si ar trebui sa fim din ce in ce mai intelepti si mai uniti, pentru a ne putea croi drum spre orizonturile unui viitor surazator. Deocamdata, inca invatam cum sa facem asta si sa speram ca vom avea succes.

De aceea, fiecare ar trebui sa invete, el insusi, cum sa fie fericit, astfel incat sa devina o resursa pentru el si pentru ceilalti. Pe acest blog vei gasi idei care sa te sustina, pentru ca blogul este gandit, si el, ca o resursa pentru tine.

Nu este simplu sa readucem echilibrul si frumusetea deplina, intr-un context mai degraba dificil, dar nu este nici imposibil. Asa ca, in aceasta prima postare, o sa te invit sa iti deschizi larg portile sufletului si sa lasi creativitatea sa isi aprinda propriile stele…iti amintesti de Eunomia?

Daca da, pe vremea cand citeai legendele Olimpului, descopereai cum Zeus se multiplica in nenumarate forme si lasa ca propriile sale creatii sa aduca lumea la viata si la maturitate. Si, din iubirea lui cu Themis, a rasarit, astfel, Eunomia – zeita pe care multi au uitat-o complet; numai ca Eunomia, discreta dar de neclintit, se dovedeste a fi indispensabila.

Este Eunomia, deci, cea care personifica principiul ordinii universului, al disciplinei si al pacii si, in acelasi timp, tot ea este zeita primaverii si pazitoare a portilor paradisului. Desigur ca te vei intreba de ce ne folosim de aceasta metafora a timpurilor de demult, numita Eunomia?…

Simplu: pentru ca nefericirea cu care tot mai multi oameni se confrunta vine din pierderea legaturii cu acest principiu al ordinii si pacii interioare, al infloririi si al bucuriei pline de intelepciune. Dezordonati in ganduri si fara o disciplina a emotiilor, egoisti si fara sa se mai gandeasca la ceilalti, oamenii zilelor noastre sunt depresivi, anxiosi si stresati, se simt singuri si nesiguri. Si, adevarul este ca, fara a o onora – metaforic, desigur – pe Eunomia, nimic nu se va schimba, spectaculos, in viata lor.

Fericirea are regulile ei; nu este o intamplare, ci este o consecinta a unui mod de a gandi, de a simti si de te comporta care sa reflecte o ordine interioara, potrivire, proportie si ritm, asa cum o face o simfonie sau asa cum o exprima o pictura admirabila.

Si noul nostru blog exact acest lucru si-l propune: sa te insoteasca in demersul tau de a savura ceea ce este bun si stralucitor in interiorul tau, pentru a-l putea raspandi si in exterior.

Asadar, te asteptam in fiecare saptamana; scrie-ne si impartaseste-ne parerea ta, sugereaza-ne teme care ai vrea sa fie abordate sau poveste-ne din experienta ta, pentru ca relatarile interesante vor fi publicate.

Il poti numi un site de psihologie, de coaching sau de dezvoltare personala, dar ar fi cam prozaic Este, de fapt, un loc unde inventivitatea, veselia, cunoasterea si cheful de viata au reusit sa patrunda: sa nu uitam, cheile paradisului stau, mereu, in mana eunomiei… iar noi suntem prietenii ei!

Carmen Todor