Imaginatia pe care te poti baza

meadow  Daca magnetii au doi poli, de ce nu ar avea si imaginatia ta?

Cele doua extreme, care nu se atrag ci ne consuma timpul si energia, sunt lipsa imaginatiei si imaginatia scapata de sub control. Prima ne tine captivi sau blocati in spatii lipsite de orizont, cea de-a doua ne poarta prin spatii in care nici n-ar fi sanatos sa ajungem.

Adesea clientii cu care lucrez se afla, de ceva vreme, intr-una sau alta din aceste situatii si este provocator pentru ei sa revina pe drumul dintre ele, respectiv in echilibru creativ.

Foarte putine probleme personale pot fi rezolvate fara creativitate, fie ca este vorba de a imagina solutii, schimbari, procese, destinatii sau chiar stari interioare. Vrem sau nu, imaginatia este parte din trusa noastra de supravietuire si e imperios necesar sa invatam sa o folosim.

Daca iti plac animalele…imaginatia poate fi comparata, uneori, cu un ursulet koala, lenes si nemiscat in singurul copac cu ale carei frunze se hraneste, eucaliptul. Nu isi diversifica hrana, asa cum mintea unora nu isi diversifica ideile. O minte de tip “koala” ii tine pe oameni agatati de crengile acelorasi vesnice probleme, de care deja s-au plictisit si ei si familia si prietenii si tot blocul.

La polul opus nu sta, ci se agita incontinuu, imaginatia de tip “maimuta”. Se joaca mereu, sare de la un gand la altul, isi arata dintii, se scarpina si ii cauta pe ceilalti de purici. O astfel de imaginatie este prolifica, ce-i drept, dar nu si productiva, mai ales ca posesorii ei isi consuma energia doar gandind sau visand, drept urmare rezerve pentru a trece de la vis la practica nu prea le raman.

Mai putem adauga si varianta imaginatiei de tip “Orcii din Stapanul Inelelor”, cu ajutorul careia vei descoperi de ce nimic nu va functiona si viitorul va fi groaznic, contrabalansata de surata ei mult mai luminoasa,  a la “Merlin si bagheta magica”.

Cu putin umor, sper ca ti-am trezit curiozitatea spre a incepe sa meditezi la felul in care trebuie sa-ti folosesti imaginatia si puterea ei creativa. Orice realizare incepe cu un contur al ei in imaginatie, de aceea cauta sa creezi variante frumoase de viitor si caile prin care poti ajunge la ele.

Imprieteneste-te cu ideea ca oamenii au progresat doar visand, au realizat indraznind si au ajuns la destinatie pentru ca nu s-au oprit la mijlocul drumului.